Външно министерство все пак реагира за побоя в Охрид

В Министерството на външните работи ще бъде извикан посланикът на Република Северна Македония в България и ще ѝ бъде връчена протестна нота във връзка тежко криминално деяние,

Прочети още: Външно министерство все пак реагира за побоя в Охрид

Йордан Цонев разкри договорки между ДПС и Продължаваме промяната

Кирил Петков ни предложи оферта - ПП ще гласува за Рашидов, ако оттеглим хартиената бюлетина. Това разкри зам.-председателят на парламента Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание.

Прочети още: Йордан Цонев разкри договорки между ДПС и Продължаваме промяната

Държавата тегли нов заем от 200 млн.лв.

Държавата пуска аукцион за емитиране на нов дълг от 200 млн. лева под формата на държавни ценни книжа. Емисията е за пет години и половина при фиксирана лихва от 3,2 %.

Прочети още: Държавата тегли нов заем от 200 млн.лв.

Пак спипаха актьора Явор Бахаров с дрога

37-годишният Бахаров е отведен от патрул на СДВР в сградата на Четвъртo РПУ. По-късно от вътрешното ведомство уточниха, че актьорът е задържан заради притежание на марихуана.

В момента Явор Бахаров се намира в изпитателния срок на условната си присъда, постановена от Благоевградския окръжен съд през юни м.г. за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в условията на рецидив. Магистратите измениха едногодишната ефективна присъда, постановена от районните съдии в Разлог, в 1 година "лишаване от свобода" с 4-годишен изпитателен срок, тъй като Бахаров бил реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания.

На 8 февруари 2020 г. актьорът шофирал лекия си автомобил "Мицубиши" в Банско, когато се разминал с патрул на местното РПУ. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.

Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. "Пирин" в района на хотел "Кемпински". Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Актьорът бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.

 

 

 

 

 

 

Българче, изоставено в Кипър бе върното

Държавната агенция за закрила на детето организира връщането в България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Кипър.

Прочети още: Българче, изоставено в Кипър бе върното

Надзиратели са пребити от затворници, колегите им излизат на протест

Двама надзиратели са пребити от затворници. Единият е с медицинско свидетелство за нараняванията. Удряни са с пейки и с маси,

Прочети още: Надзиратели са пребити от затворници, колегите им излизат на протест

ТЪРСЕНЕ