Винени петъци ще изядат главата на Борис Джонсън

Pin It

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е организирал по време на локдауните събирания, наричани "петъци за вино". Самият министър-председател редовно е ставал свидетел на сбирките и е насърчавал служителите "да изпускат парата",

пише вестник "Мирър", цитиран от Ройтерс.

Британският всекидневник, който излиза със заглавие на първата си страница "Петъци за вино на Борис", отбелязва, че служителите на резиденцията на премиера си били купили голям хладилник за напитки за службата, който те пълнели, като за целта някой от тях отивал с куфар до местния супермаркет, за да купи бутилки. Джонсън присъствал на малка част от сбирките в период, когато събирането на хора на закрито във Великобритания бе забранено като част от мерките срещу разпространението на коронавируса.

Новите разкрития дойдоха на фона на воденото разследване за поредица неуместни партита на "Даунинг стрийт" 10, за които министър-председателят се извини тази седмица. Наред с това се разбра, че хора от екипа на Джонсън си организирали две празненства в резиденцията на министър-председателя в разгара на локдауна и вечерта преди погребението на принц Филип.

Според социологическо проучване опозиционната Лейбъристка партия е натрупала преднина от 10 процента пред консерваторите на Борис Джонсън.

На британския премиер може да не му се наложи да се изправи пред избирателите до следващите редовни парламентарни избори през 2024 г. Чуват се обаче мнения, че управляващата Консервативна партия трябва да се опита да го отстрани по-рано, ако прецени, че той е станал вреден за нея.

Pin It

ТЪРСЕНЕ