Руските военни извършват в Украйна екзекуции, задържания, отвличания, изтезания и сексуално насилие

Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви, че руските сили в Украйна са извършили сериозни нарушения на международното хуманитарно право и на човешките права, предават ДПА и БТА.

Прочети още: Руските военни извършват в Украйна екзекуции, задържания, отвличания, изтезания и сексуално насилие

ЦРУ предоставило на Украйна военните планове на Русия

Още в средата на януари американското разузнаване е предало на висшето ръководство на Украйна подробни планове на руската инвазия в Украйна.

Прочети още: ЦРУ предоставило на Украйна военните планове на Русия

Гърция: галопираща инфлация и високи цени

Реалността надхвърли дори най-песимистичните прогнози, въз основа на които се очакваше инфлацията в еврозоната да се повиши през юни до 8,4%, тъй като според съобщението на Евростат от петък инфлацията в еврозоната е достигнала 8,6%, поставяйки нов исторически връх.

Прочети още: Гърция: галопираща инфлация и високи цени

Три европейски държави се отказаха от руския газ

Не само Литва, но и другите две балтийски държави - Естония и Латвия - са прекратили от 1 април вноса на природен газ от Русия, съобщи латвийската компания Conexus Baltic Grid, цитирана от Франс прес.

Прочети още: Три европейски държави се отказаха от руския газ

Одеса готова да отблъсне руския десант

Украинските военни смятат, че е вероятно да бъде извършена руска десантна операция на черноморския бряг в района на пристанищния град Одеса, предаде ДПА. Според изявление на регионалното военно командване, руски разузнавателни дронове все по-често летят над района, съобщи в. „Украинска правда“.

Прочети още: Одеса готова да отблъсне руския десант

И в Германия се сбиха за храна

Лимитите за продажба на основни храни в Германия доведе до бой с точилка и камъни в един от магазините в южната част на страната.

Прочети още: И в Германия се сбиха за храна

Северна Македония обвини Русия в геноцид

Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери нарече случващото се в Украйна геноцид, предаде агенция МИА. Джафери е първият високопоставен служител от Северна Македония и първият председател на парламент от региона, който посещава Украйна.

Прочети още: Северна Македония обвини Русия в геноцид

Руски екипаж преживя пожар на танкера "Алмунтаза"

В Черно море е възникнал пожар на танкера "Алмунтаза" с руски екипаж, предаде РИА Новости. Пожарът е избухнал на танкер, плаващ под флага на Коморските острови в Черно море. Екипажът, състоящ се от руснаци, бе евакуиран, съобщиха от службите за извънредни ситуации.

Прочети още: Руски екипаж преживя пожар на танкера "Алмунтаза"

Нови разкрития за руските зверства в Буча

Повечето от хората в Буча са били убити с изстрел в главата, някои от тях в гръб. Има жени, убити голи, и мъже, по чиито тела има следи от изтезания. Това става ясно дни след като руската армия напусна град Буча в Украйна и остави след себе си десетки убити цивилни.

Прочети още: Нови разкрития за руските зверства в Буча

Винени петъци ще изядат главата на Борис Джонсън

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е организирал по време на локдауните събирания, наричани "петъци за вино". Самият министър-председател редовно е ставал свидетел на сбирките и е насърчавал служителите "да изпускат парата",

Прочети още: Винени петъци ще изядат главата на Борис Джонсън

ТЪРСЕНЕ