Жертвите на земетресението надхвърлиха 15 000

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични трусове надхвърлиха 15 000. На този фон надеждите да бъдат намерени още оцелели намаляват с всеки изминал час, предаде ДПА.

Прочети още: Жертвите на земетресението надхвърлиха 15 000

Руски генерал: Трябва да спрем да лъжем, руският народ не е глупав

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия генерал-полковник Андрей Картаполов заяви, че руското Министерство на отбраната трябва да спре да лъже за войната в Украйна и да дава неверни данни. Според него това може да доведе до загуба на доверието на хората, пише руският сайт РБК.

Прочети още: Руски генерал: Трябва да спрем да лъжем, руският народ не е глупав

Наемниците от "Вагнер" се похвалиха с превземането на Соледар

Руските наемници от "Вагнер" твърдят, че са превзели Соледар в Донецка област. Пръв за това съобщи командирът им, тъй нареченият "готвач" на Путин - Евгений Пригожин, който публикува в Телеграм фотокадри с войниците от украинския град.

Прочети още: Наемниците от "Вагнер" се похвалиха с превземането на Соледар

Руските военни извършват в Украйна екзекуции, задържания, отвличания, изтезания и сексуално насилие

Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви, че руските сили в Украйна са извършили сериозни нарушения на международното хуманитарно право и на човешките права, предават ДПА и БТА.

Прочети още: Руските военни извършват в Украйна екзекуции, задържания, отвличания, изтезания и сексуално насилие

Расистки скандал тресе английското кралство

Придворна дама на кралица Елизабет подаде оставка и се извини, след като направи “крайно неприемливи и достойни за съжаление коментари” и попита видна чернокожа защитничка на оцелели от домашно насилие ”откъде е всъщност“, предаде ДПА.

Прочети още: Расистки скандал тресе английското кралство

Гърция: галопираща инфлация и високи цени

Реалността надхвърли дори най-песимистичните прогнози, въз основа на които се очакваше инфлацията в еврозоната да се повиши през юни до 8,4%, тъй като според съобщението на Евростат от петък инфлацията в еврозоната е достигнала 8,6%, поставяйки нов исторически връх.

Прочети още: Гърция: галопираща инфлация и високи цени

Астролози, черни магове и екстрасенси пазят Путин от преврат

Федералната служба за охрана (ФСО) на РФ се готви да защитава Владимир Путин от държавен преврат с помощта на екстрасенси.

Прочети още: Астролози, черни магове и екстрасенси пазят Путин от преврат

Одеса готова да отблъсне руския десант

Украинските военни смятат, че е вероятно да бъде извършена руска десантна операция на черноморския бряг в района на пристанищния град Одеса, предаде ДПА. Според изявление на регионалното военно командване, руски разузнавателни дронове все по-често летят над района, съобщи в. „Украинска правда“.

Прочети още: Одеса готова да отблъсне руския десант

Руските бомбардировки оставиха 10 милиона украинци на тъмно и на студено

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски. Украински екперти вече са в Полша за участие в разследване на падналата ракета, която уби двама души.

Прочети още: Руските бомбардировки оставиха 10 милиона украинци на тъмно и на студено

Северна Македония обвини Русия в геноцид

Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери нарече случващото се в Украйна геноцид, предаде агенция МИА. Джафери е първият високопоставен служител от Северна Македония и първият председател на парламент от региона, който посещава Украйна.

Прочети още: Северна Македония обвини Русия в геноцид

ТЪРСЕНЕ