Юбилейно издание на фестивала " Фолклорен изгрев" дава сцена на участници от цялата страна

Pin It

Десетото издание на фестивала "Фолклорен изгрев" започва във Варна днес - 21 април.

 

Фестът ще продължи три дни в Гранд мол, а за пръв път в чест на юбилея обичаният от почитатели на фолклора от цялата страна форум се провежда толкова мащабно. 

По традиция фестивалът включва четири направления на музикалния фолклор - вокален, инструментален, танцово изкуство и стари градски песни. В десетото юбилейно издание ще се включат деца и младежи от НУИ "Добри Христов" - Варна, Хуманитарната гимназия гимназия „Константин Преславски" - Варна и ОУ „Антон Страшимиров" – Варна. 

Много участници ще пристигнат и от различни краища на страната - от областите Добрич, Варна, Силистра, Бургас, Пловдив, Пазарджик, София, Търговище, Шумен, а също и от градовете Велинград, Нова Загора и Балчик. Първите два дни ще се представят частниците във възрастовите групи до 19 години, а в неделя -23 април ще бъде денят на възрастовата група над 19 години. 

Най-добрите в десетото издание на „Фолклорен изгрев" ще бъдат определени от жури с председател проф. д. изк. Лозанка Пейчева.

Емоционалният пик на празничните дни в края на тази седмица в Grand Mall обещава да бъде пролетният концерт „С песните на Калинка Вълчева" тази вечер. Той е посветен на 75-годишния юбилей на обичаната народна певица и на 55-годишнината на нейната творческа и преподавателска дейност. 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ