На изложението участват повече от 45 изби от цяла България
Как да разберем кое вино е най-подходящо за определено ястие? Този въпрос няма еднозначен отговор, но е факт, че за да се създаде балансирано съотношение не трябва да има доминиращи вкусове. За целта е необходимо да се направи анализ на основните вкусови аспекти, като хранителността на ястието, тежестта на виното и неговият интензивен вкус.
Всичко това и още много полезна информация можете да получите като посетите петото издание на „Фестивал вино и храна“, което ще се проведе от 21 до 23 април, в сграда Варна 115 /бившата Оркид Гардънс, до завод Дружба/.
Фестивалът отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни.
Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.
Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона „Ресторант“.
Изложението ще предлага и "зона на открито" - бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.