Представиха в Созопол романа "Созополският вампир"

Pin It

Созопол и неговата хилядолетна история вдъхновява писателя Атанас Милев да напише своя роман "Созополският вампир".

Созополският вампир, макар и приеман нееднозначно донесе световна слава на града и бе в основата на много фирми, статии и интервюта. Той отново ще провокира въображението на читателя, но по един неочакван и провокативен начин, чрез виртуозното умение на автора да ни пренесе в едно отминало време.

Романът "Созополският вампир" бе представен лично от автора си Атанас Милев пред созополската публика. Срещата бе организирана от  Народно читалище "Отец Паисий-1896" и премина при голям интерес. Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и  Петя Станева-редактор и художествен дизайнер в издателство "Либра Скорп". Управителят на издателството Денчо Михов разказа за книгата и неговите впечатления и емоции при подготовката й за печат.

Присъстващите  сред които бяха и ученици от СУ " Св. св. Кирил и Методий"  не скриха любопитството си към възможността местния герой да бъде част от книгата на Атанас Милев и чрез въпросите си се опитаха да се докоснат до създаването на творбата.

Всички се вълнуваха и нямаха търпение да разгърнат страниците на най- новата творба на Атанас Милев, която със сигурност ще ги поведе по пътя на едно приключение  през историята на Созопол. Кой е созополският вампир? Заслужава ли злочестата си участ? Ще спечели ли нашите симпатии?

Авторът открехва част от отговорите.

Всеки човек има право на щастие. Различни са пътищата към този стремеж за по-добър живот. Ако си обикновен рибар или пчелар, дали с честен труд ще постигнеш това? Ако си воин, дали да продължаваш да служиш на господаря си или можеш и да използваш меча си за ново начало? Дали след грабежите и насилието ще последва мир и благоденствие? Дали мислиш само за благото на семейството си или ще избереш да се жертваш в дълг към обществото? Как ще преодолееш недоверието на хората, техните страхове, суеверия и властови съблазни?

С тези въпроси се сблъскват героите на този роман, за да продължат своя жизнен път към добро или зло. А нима този житейски избор не вълнува всеки човек, независимо от времето, в което живее?

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ