Кметът на Созопол ще отговаря на въпросите на хотелиери и ресторантьори

Pin It

Днес и утре в Созопол ще се проведе традиционната среща на общинската администрация с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес за готовността на града за предстоящия летен сезон.

От общината са задали темите, по които ще се дискутира повишаване нивото на обслужване на летовниците и запазване на здравето на всички в настоящата ковид обстановка, както и законови изисквания, касаещи спецификата на работата в различните търговски обекти.

Хотелиери, собственици на места за настаняване и други търговски обекти /сергии, павилиони/ ще зададат своите въпроси днес, 12.05.21г., в 17:00 ч., а ресторантьори, собственици на увеселителни заведения ще дискутират проблемите утре- 13.05.21г., в 17:00 ч.

Очакванията са срещите да преминат в делови и конструктивен диалог, а не като миналата година, когато по време на срещата се стигна до скандали, агресивни изказвания и противопоставяне на местни бизнесмени с външни наематели на заведения.

Сред темите, които вълнуват жителите на морския град и бизнеса е организацията на транспорта и паркирането, които всяка година създават проблеми и носят негативи на туристическия имидж на Созопол. Като начин да бъдат решени генерално тези проблеми, Община Созопол е изработила проект на Генерален план за организация на движението на гр. Созопол.Неговата основна цел е да даде оптимални решения за повишаване на безопасността на транспорта и подобряване на трафика в града.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ