Въвеждат "синя зона" в Несебър, за час- 1,20 лв.

Pin It

Предстои въвеждане на краткосрочно платено паркиране в Несебър. Това ще стане с промени в Наредбата за платено паркиране на морската община. 

 

Засега Наредбата ще важи само за територията на Несебър и ще е в сила само за Новия град. В Стария ще се работи по правилата, които са и досега. 

Обособяват две зони: улица „Иван Вазов“ – от хотел „Оазис“ до края на улицата. Платеното паркиране ще е в дясната страна. Там има банкови офиси, нотариус, съд, прокуратура, здравната къща. Кратковременно паркиране ще има и отстрани на улица „Морска“, която води към парка. Другата улица ще бъде с кратковременно паркиране-улица „Любен Каравелов“ – от отсечката на „Отец Паисий“ долу до улица „Еделвайс“

Цената за час паркиране ще е 1.20 лева, с включено ДДС. Ще може да се заплаща чрез СМС, интернет приложение или паркоматите по места. Кратковременното паркиране ще работи с часови пояс от 9:00 до 20:00 часа и ще работи всеки ден от седмицата. Позволеният престой ще е до 3 часа. При просрочване на времето, ще бъдат поставяни скоби. Таксата за снемането й е 25 лева.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ