Ресторантьор разстреля готвача си

Pin It

63-годишен мъж беше убит в Несебър.

Той е готвач и е застрелян от собственика на ресторанта, в който е работил. Хотелиерът е задържан. 

Той е собственик на известния хотел-ресторант "Принц Кирил" в Стария град. 

Окръжна прокуратура -Бургас привлече като обвиняем и постанови задържане под стража за срок от 72 часа спрямо Кирил Х. Той е привлечен, като обвиняем за това, че умишлено е умъртвил Никола Колев, прострелвайки го с пистолет, съобщиха от държавното обвинение. 

По неофициална информация убийството е извършено със законен пистолет, с един куршум в гърдите. 

Колев е главен готвач и е бил близък със собственика от години. 

До момента е извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са обтривки за установяването на барутни частици, извършен е и разпит на очевидци. Назначени са съдебно – медицинска експертиза за установяване на механизма и причините за настъпване на смъртта, както и химическа експертиза, която да установи имало ли е алкохол в кръвта на извършителя и пострадалия. 

Разследването продължава, като предстои Окръжна прокуратура –Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Х., уточниха от прокуратурата. 

Не е ясно какъв е мотивът за убийството, което е станало в автомобил, паркиран пред хотела. Двамата са били заедно през целия ден в ресторанта, пили часове наред с други мъже и играли на табла. 

„Очакваме алкохолните проби, работим по няколко версии“, каза шефът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от "24 часа". 

Възможно е да става дума за случаен инцидент с оръжието, при който да е произведен неволен изстрел. 

По информация на местни жители собственикът на заведението и друг път е стрелял с оръжие на обществени места. Той е известен с прозвището Принц Кирил и е собственик на няколко хотела от Несебър. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ