Бургас доживя да има фестивал на бирата- Metalhead Beer Festival

Pin It

Феновете на твърдия рок и на студената бира ще бъдат привлечени това лято в Бургас.

 

За първи път в черноморския град ще се проведе Metalhead Beer Festival. Събитието ще се състои на 3 и 4 август, под дебелата сянка в парк Минерални бани. Инициативата се организира от бургаската пивоварна "Металхед", със съдействието Община Бургас.

Участие във фестивала вече са потвърдили 10 от най-известните крафт пивоварни в България. Очаква се да се присъединят и още производители.

Освен това организаторите ще предложат вкусна храна, традиционни и нетрадиционни мезета за бирата, съобразени с горещия месец август.

За ценителите на живата музика ще бъдат поканени млади рок изпълнители и поп ентусиасти, които ще поддържат градуса на настроението. В съпровождащата програма на Metalhead Beer Festival ще има стрийт спортове - скейтбординг, каране на кънки и други забавления.

Главните организатори на събитието са двамата инвеститори на новата крафт пивоварна за ценители Ганчо Кожухаров и Митко Митев. Самата производствена база се намира именно в парк "Минерални бани".

До момента "Металхед" са създали и предлагат на пазара седем вида бира с уникален вкус. Продуктите им носят имената на знакови песни от култови метъл банди - Your girlfriend's girlfriend, Lickitup, Space Lord, Hop Suey, Metalingus, Sweet stout of mine, Headbangers boil.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ