Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ привлече 19 хорови състава

Pin It

19 хорови състава от България, Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и Швеция ще се представят

в шестото издание на Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“, който ще се проведе от 1 до 5 юни в Балчик. По време на фестивала ще бъдат организирани три хорови работилници. Ваня Монева ще представи „Български фолклор“ – две песни на Стефан Кънев и една на Атанас Наумов,  Амброш Чопи /Словения/ - „Until we meet again“ за еднородни хорове и „Laudate Dominum“ за смесен хор, написана специално за шестото издание на фестивала, чиято световна премиера е насрочена за 4-ти юни в Балчик и група „Спектрум“ - „Седнало е Джоре“ - аранж. Явор Узунов и Константин Бейков. Самостоятелен концерт на групата е предвиден на 3-ти юни от 19:00 часа на  пл. „21-ви Септември“ 

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе фотоконкурс „Хорово изкуство - състояния“. 

Тазгодишното издание на фестивала се посвещава на 90 години от създаването на Български хоров съюз. Организатори на форума са сдружение „Музикален свят-Балчик“, община Балчик и читалище „Паисий Хилендарски-1870“, под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов и с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“, Университетска ботаническа градина, Български хоров съюз, Съюз на българските композитори и Съюз на българските музикални и танцови дейци. 

За изминалите пет издания на фестивала, в него са се включили повече от 3 000 певци от 78 хорови състава, представители на 19 европейски държави. 

Входът за всички концерти и събития в рамките на проявата е свободен. Почитателите на хоровото изкуство ще могат да следят концертите и онлайн в реално време.

   

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ