Хотели на юг отказват записвания

Pin It

Има голям интерес към ранните туристически записвания за България, в сравнение с миналата година,

която беше много трудна,заяви управителят на ОП „Туризъм” към Община Бургас Роселина Димитрова .

Тя посочи, че по данни на браншовите организации, някои от големите хотели вече са престанали да правят ранни записвания, тъй като интересът е доста голям, спрямо предходната година.

Предвид и политическата обстановка в конкурентните ни туристически дестинации и нарастващия интерес от страна на руския пазар от туристическия бранш очакват доста по-добър сезон, спрямо предходния.

Димитрова посочи още, че са използвали месеците, извън активния туристически сезон, да представят Бургас като една доказала се вече туристическа дестинация на международни и национални туристически изложения. Едно от тях е  „Ваканция и СПА ЕКСПО” 2016 в София.

Успешно са протекли и изложенията в чешката столица Прага и Румъния. Скоро предстои да участват и в туристическо изложение с бизнес насоченост „За туризма от А до Я” в Експо център „Флора. 

Подобна проява ще има и преди активния летен сезон в Слънчев бряг.  

"Представяме основните ни туристически атракции – Туристическите комплекси „Остров Св. Анастасия”, „Акве Калиде”, възможностите за успешен фестивален и културен туризъм с Фестивала на пясъчните фигури, културен център „Морско казино”, музейните експозиции. Наблягаме на изключителния напредък на града във връзка с отварянето на Бургас към морето и връзката с Морска гара”, обясни Димитрова. 

Представя се и приключващият проект за интегриран градски транспорт със системата от велоалеи и добрата инфраструктура. Посетителите на изложението в Прага са си спомняли с носталгия за България и Бургас.

"Това е един малко позагубен за нас пазар, където можем да работим и да наложим града като дестинация”, посочи още специалистът. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ