Варненският боец Александър Петров излиза на ринга срещу опасен противник

Pin It

Двукратният световен и европейски шампион Александър Петров ще се изправи срещу световния и интерконтинентален шампион от ISKA Карим Мабрук в дебюта си на GLORY 89 в зала „Арена Бургас“.

Австриецът от египетски произход е и европейски шампион във версия IPCC, а мачът е важен тест за двамата пред погледите на селекционерите в най-голямата и елитна кикбокс организация в света.

188-сантиметровият боец от Варна притежава актив от 34 победи и 19 нокаута в професионалния кикбокс, както и два шампионски пояса и участия в няколко елитни организации. Карим Мабрук, който е с 2 сантиметра по-нисък от Петров, има 36 победи и 5 загуби на професионалния ринг.

Междувременно най-голямата професионална организация по К1 в света GLORY обяви нов мач за световната титла в Бургас, веднага след като стана ясно, че суринамецът Донован Висе има здравословни проблеми. Това наложи щабът му да отмени двубоя с Майкъл Боапиа. Претенденти за шампионския пояс в категория перо на планетата вече са тайландецът Petchpanomrung Kiatmookao и испанската звезда Давид Мехия. Заради сложното си за произнасяне име 28-годишният тайландец всъщност е наричан просто „Petch“ или „Професорът Печ“. В своята професионална визитка той има внушителните 170 победи, 168 от които в GLORY, и 27 нокаута. Изгряващата испано-колумбийска звезда Давид Мехия е натрупал 61 победи и 19 нокаута, като далеч не пада по-ниско от опонента си по атрактивния агресивен стил на ринга, който притежава. Мачът се очертава да се превърне в част от кулминацията на вечерта пред хилядна публика в Бургас.

Pin It

ТЪРСЕНЕ