Мащабни спортни събития в Бургас

Pin It

Бургас ще отбележи на 23 юни, петък, Международния олимпийски ден и „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“ с редица спортни прояви.

 

В 9:30 часа от пл. „Тройката“ стартира факелно шествие с преминаване на ученици, студенти, спортисти и спортни деятели по ул. „Александровска“. Около 9:45 часа се очаква всички те да бъдат на площад „Атанас Сиреков“ пред Общината, където ще се проведе церемония по запалване на огъня от олимпийски шампион, свързан с Бургас.

Също така организаторите са предвидили викторина с въпроси на спортна тематика. За правилно отговорилите ще има предметни награди. Събитието ще приключи до 11:00 часа.

В програмата за отбелязване на Международния олимпийски ден за първи път се включва и Военноморска база – Бургас с турнири по футбол и тенис на корт между военните спортни клубове. Те ще се проведат на нейна територия.

След приключване на церемонията по запалването на олимпийския огън, бургазлии и гости на града могат да се придвижат към Морска гара, където от 11:30 часа започва официалното откриване на Ветроходната регата „Черноморец Бургас 2023“, която ще се проведе в акваторията на Бургаския залив. Началото на състезателните гонки ще бъде дадено в 13:00 часа. Регатата ще приключи на 25 юни, неделя, в 16:30, когато ще бъде и награждаването на победителите.

Отново в петък, 23 юни, в Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ стартират Европейските квалификации по водна топка със среща между националните отбори на България и Малта.

 

Програмата на събитието е следната:

 

23 юни

17:45 – откриване

18:05 – загрявка на отборите на България и Малта

18:45 – представяне на отборите - химн на двете държави

19:00 – начало на мача

 

24 юни

19:00 – Малта – Словакия

 

25 юни

12:00 – България – Словакия

Pin It

ТЪРСЕНЕ