Единственият професионален клуб в Бургаска област стартира зимната подготовка

Pin It

В пълен състав и силно мотивирани футболистите от ФК "Созопол " започват утре ударно своята физическа и тактическа подготовка за новия футболен сезон. В състава на отбора вече са четирима нови футболисти, както и млади надежди от юношеския отбор на  Футболна Академия Созопол, на които ръководството на футболния клуб залага много.

 

Отборът бе представен на Ивановден, когато по традиция небесносините дават старт на новия сезон. На тържеството присъстваха председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и президентът на ФК "Созопол " Станимир Желев. Те поздравиха футболистите и им пожелаха още повече успехи. В своето поздравление председателят на местния парламент Георги Пинелов им пожела преди всички да са здрави, да споделят общите емоции от победите и да бъдат истински екип, който да радва феновете с красивата си игра и многобройни победи.

По традиция изп. директор Румен Димов поздрави присъстващите футболисти, очерта важните насоки в подготовката за 2022 година и гръмна шампанското, с което бе даден старта на новия футболен сезон.

От отбора си тръгват Сава Савов, Борислав Будинов, Атанас Ташолов и Диян Лефтеров. Новите попълнения са Димитър Законов – 22-годишен нападател, за последно играл в разпадналия се Нефтохимик. Халфът Венцислав Славов идва от Янтра (Габрово). Младият вратар Петър Рахнев също вече е футболист на „небесносините“, както и той идва от Нефтохимик. Последното засега ново попълнение е Мариян Димитров, за когото това ще бъде втори престой на „Арена Созопол“.

Трансферният прозорец е отворен до края на месеца, но не се очакват изненади. По време на официалния старт Румен Димов потвърди, че има интерес  от български и чужд отбор към двама футболисти от небесносините, но отказа да даде повече информация докато това не стане факт.

 Той заяви, че най- важното сега е отборът да започне подготовка в пълен състав, тъй като има двама играчи с коронавирус. " Амбициите са да се подготвим много добре, защото ще ни очаква тежка битка.Останахме единственият професионален клуб в Бургаска област и трябва да защитаваме нашето реноме. Ако сме здрави и си свършим заплануваната работа, отборът ще се представи достойно и ще подобри класирането си", заяви Димов.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ