Ултрамаратонец бяга 1200 км по трасето на коридор 8

Pin It

От сградата на община Варна днес стартира 1200-километровото бягане на ултрамаратонеца Красимир Георгиев по трасето на паневропейския транспортен коридор №8,

свързащ Черно и Адриатическо море. Изпитанието има за цел да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания и да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

През следващите 2 седмици Георгиев ще изминава дневно между 80 и 100 км и ще премине през 16 града, във всеки от които ще се срещне с кмета и ще събира подписи за каузата си.

„Искам да обедним трите държави, защото знаем повече за Америка, отколкото за съседите си. Коридор №8 е изключително важен проект. Искаме да съберем на финала в Дуръс премиерите на трите държави - Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, и да покажем, че сме обединени”, заяви преди старта ултрамаратонецът.

Той бе изпратен от зам.-кмета на Варна Коста Базитов, който му връчи папка с първия подпис в подкрепа на каузата от кмета Иван Портних. Краси Георгиев бяга, съпровождан от кемпер с физиотерапевт, готвач, фотографи и оператори. Бягането му се излъчва на живо в интернет. Маршрутът преминава през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, Кюстендил, Крива Паланка, Скопие, Тетово, Кичево, Охрид, Елбасан, Тирана и завършва в Драч (Дуръс), където е финалът, планиран за 24 май. По трасето, преминаващо по магистрали с всички необходими разрешения, към Георгиев могат да се присъединяват и други атлети, като се очаква в инициативата да се включи и северномакедонският министър-председател Зоран Заев.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ