Две победи с по 3:0 гейма постигнаха бургаските отбори в предпоследния кръг от редовния сезон в Супер Волей

"Нефтохимик 2010" спечели в Добрич, в отделните части с 25:22, 25:21, 25:15, и си гарантира първото място в редовния сезон с 51 точки - 17 победи и 4 загуби. Аксел Трухчев стана MVP в мача, като завърши с 20 точки.

Прочети още: Две победи с по 3:0 гейма постигнаха бургаските отбори в предпоследния кръг от редовния сезон в...

Баскетболният "Черноморец" посреща гранда ЦСКА в битка за Топ 5 в НБЛ

"Черноморец" срещу гранда ЦСКА е едно от дербитата на 19-ия кръг в Националната баскетболна лига /НБЛ/.

Прочети още: Баскетболният "Черноморец" посреща гранда ЦСКА в битка за Топ 5 в НБЛ

17-годишните от "Черно море" разгромиха с лекота "Пирин" Благоевград

Разгромна победа записа "Черно море" в Елитната група до 17 години. „Моряците“ на Тодор Каменов завършиха 4:0 при гостуването си на "Пирин" в Благоевград в мач от 14-ия кръг на шампионата.

Прочети още: 17-годишните от "Черно море" разгромиха с лекота "Пирин" Благоевград

Плувният маратон „Порт Бургас“ вече е в календара на Световната федерация

Международният плувен маратон „Порт Бургас“ през настоящата година ще бъде част от програмата на Световната федерация по плуване в открити води- WOWSA.

Прочети още: Плувният маратон „Порт Бургас“ вече е в календара на Световната федерация

Спортно събитие събира най- добрите маратонци в Несебър

След броени дни предстои четвъртото поредно издание на “Полумаратон Несебър”, а организаторите очакват над 200 участници тази година.

По традиция състезанието събира любителите на спорта, които ще преминат бягайки по едно от най-живописните шосейни трасета в България около старата и новата част на Несебър, както и крайбрежната алея на Слънчев бряг. Събитието ще се проведе в самия край на отминаващата година на 29 декември от 10:00 ч. и ще стартира от портите на Стария град.

Организатори са местни спортни ентусиасти, които целогодишно полагат усилия в мисията си да популяризират сред възможно най-голяма част от обществото отношение към спорта за здраве и тонус.

Този декември събитието се очаква да бъде най-мащабното досега. Само до средата на месеца има записани над 150 души от цялата страна, а записванията продължават. Сред най-популярните имена е Мария Ангелова - национален шампион в дисциплината 20 км спортно ходене при жените и балкански шампион в мастерс игри Солун на 5 км спортно ходене, полумаратон и др.

Освен полумаратонската дистанция организаторите са подготвили трасета и от 10км /обиколка на града/ и 5 км, както и детска дистанция от 2,5 км/обиколка на стария град/. Идеята на събитието е да се включат по-широк кръг от участници с различна спортна подготовка. Стартът ще бъде масов на всички дисциплини.

Красива фланелка и уникален медал са специално създадени тази година за записаните в събитието. За гостите и състезателите организаторите са подготвили много награди и изненади, осигурени от множество фирми и производители, подкрепили състезанието.

Амбициите на организаторите са полумаратонът да се превърне в традиция, която да съхранява спортния дух и развива човешката воля и физика. А защо не и в хубав повод да се посети морето и Несебър през зимата.

 

"Дея Спорт" с показно срещу волейболистите на "Марек Ивкони"

Отборът на "Дея Спорт" постигна рутинна победа с 3:0 гейма в Дупница срещу местния "Марек Ивкони".

Прочети още: "Дея Спорт" с показно срещу волейболистите на "Марек Ивкони"

ТЪРСЕНЕ