Род Стюарт осигури дом на украински бежанци

Pin It

Сър Род Стюарт сподели, че е наел и обзавел дом за семейство от седем украински бежанци. Това той сторил, защото трагедията на хората в Украйна дълбоко го докоснала.

 

"Думите не могат да опишат това, което видяхме по новините", казва сър Род пред "Daily Mirror"."Бомбардирането на невинни деца, бомбардирането на болници и детски площадки. Като всички останали, с жена ми Пени бяхме напълно извън себе си, от ужаса, от гняв, безсилие. Това, което Русия стори с Украйна и народът й, не го пожелавам на никого. Това е зло, чисто зло", добави певецът, чийто глас не можеш да сбъркаш. 

Сър Род сега осигурява подкрепа на украинската двойка Ростислав и Олена и техните пет деца на възраст между 17 и две години, като плаща наем и сметки за имота в Бъркшър поне за една година, според вестника.

Семейството, което пристигнало в Обединеното кралство, без да говори английски, по думите на сър Род Стюарт е прекрасно, те са учтиви и възпитани хора, които са толкова признателни. 

Звездата каза, че иска да използва "силата" си на рицар, за да помага на другите.

"Обикновено премълчавам всичките си благотворителни усилия и просто ги правя. Но си помислих: "Аз съм рицар, получих тази рицарска титла заради нещата, които постигнах в живота си, и благотворителната дейност, която направих през годините". Според него, виждайки примера му, може и други хора да окажат помощ на хора в нужда.

Той нае три камиона, пълни с провизии за бежанците, и ги откара до Украйна. И със същите превозни средства транспортира 16 души обратно на безопасно място в Берлин.

По-късно той се свързва с Ростислав и семейството му, както и с други, на които оттогава е дал работа.

В изявление Олена и Ростислав казаха: "Много благодарим на сър Род Стюарт, Уорън Кади, и техните семейства за тяхната откритост и искрени и големи сърца. Благодарение на тяхната подкрепа нашите деца сега са в безопасност и могат да учи нормално в училище."

Музикантът стартира поредица концерти в Обединеното кралство следващия месец, някои от които са в  Нотингам, Абърдийн, Глазгоу, Белфаст, Лондон, Бирмингам и Манчестър.

 

 

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ