Възпоменателна монета за Стоянка Мутафова достъпна за колекционери от утре

Pin It

Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“. Тя ще е от серията „Български творци“.

Колекционерите могат да я очакват от 24 януари, понеделник. Номиналната стойност на монетата е 2 лева. Цифрата не е избрана случайно, тъй като двойката присъства много в живота на Мутафова. Това разказва последният мениджър на актрисата Евгени Боянов. Цената ѝ ще е 30 лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка. Желаещите могат да се сдобият с нея на две каси на банката на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10. Освен това монетата ще се предлага и в офиси и клонове на четири търговски банки. Това са ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк и Тексим Банк.

„В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети. След това възпоменателната монета „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ ще се продава без ограничения“. Това се казва в пресъобщение на Българската народна банка.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ