Сунгурларе очаква рисунки от цялата страна за Трифон Зарезан

Pin It

28 януари 2022 г. е последният срок за подаване на рисунки за участие в XIX Национална изложба-конкурс „СВЕТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН” – Сунгурларе-2022г.

По традиция в престижния конкурс участват деца и ученици от цялата страна и всяка година техният брой се увеличава.Дори пандемията не попречи миналата година на участниците и те представиха своите творби, изпълнени с много талант и красота. Очакванията на организаторите на конкурса за 19-то му издание е повече от оптимистично.

Те напомнят, че  конкурса могат да участват деца и ученици от цялата страна - от училища, детски градини, центрове за подкрепа на личностно развитие, школи и др. Поканени са да участват и  деца и ученици от училища и детски градини в чужбина, които проявяват интерес към темата на конкурса.

Тематичен обхват по който ще творят участниците в конкурса е : "Обреди и ритуали свързани с отбелязването на „Св.Трифон Зарезан” от различни краища на България" и "Предания и митове, свързани с плодородието, с виното и винопроизводството".

Всички участници в конкурса могат да участват с до 2 произведения в предпочитаното от тях направление - изящно или приложно. Рисунките трябва да са на картон с размер 35/50 см.; техника по избор. Краен срок за получаване на материалите 28 януари 2022 г. важи датата на пощенското клеймо. Адрес за изпращане на творбите: гр. Сунгурларе - п.к. 8470 Област Бургас ул. Георги Димитров 6 Център на подкрепа на личностно развитие - ОДК Сунгурларе за конкурса " Свети Трифон Зарезан" - Диана Гурева За контакт и информация: Тел: 05571 / 5549 0878680102 - Диана Гурева еmail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи- от 6 г. до 10 г.- първа възрастова група, втората възрастова група-11 г.-14г. и трета възрастова група- 15-18 г. 

Pin It

ТЪРСЕНЕ