Варненска тиква- рекордьор

Тиква с тегло 306 килограма е отгледана в село Старо Оряхово във Варненско. Огромният плод от сорт „атлантически гигант“ е резултат от труда на медика Борис Найденов. 

Прочети още: Варненска тиква- рекордьор

Варненка стана Мис Баба Европа

Българката Сияна Йорданова стана най-красивата баба за Стария континент. Новата Мис Баба Европа е от Варна и е на 52 години. Тя има 2 деца и една внучка.

Прочети още: Варненка стана Мис Баба Европа

Великденски традиции по целия свят

Великден е празник, който се отбелязва от цялото земно кълбо. И докато някои хора го честват по познатия начин, включващ традиции като проследяване на великденския заек или боядисване на яйца, в другата част на света има обичаи, които са малко по-различни.

Прочети още: Великденски традиции по целия свят

Индийски люляци цъфнаха в Бургас

В условията на променящия се климат Община Бургас експериментира с различни растения, за да открие най-подходящите за градската си среда.

Прочети още: Индийски люляци цъфнаха в Бургас

Перфекционизмът е болестно състояние

Психолозите смятат Синдрома на отличника за проблем, който може да се развие в невроза, а по отношение на перфекционизма някои смятат, че може да бъде заболяване.

Прочети още: Перфекционизмът е болестно състояние

Скандал със "суши тероризъм" тресе Япония

Трима души са арестувани в Япония заради шеги в ресторант за суши, след като кадри с техните изстъпления - наречени "суши тероризъм" - предизвикаха възмущение в интернет, съобщи АФП.

Прочети още: Скандал със "суши тероризъм" тресе Япония

ТЪРСЕНЕ