Летище Варна посрещна първите туристи, очаква силен сезон

Pin It

Летище Варна откри активния летен сезон, посрещайки първия полет с организирани туристи. Полетът от Люксембург на авиокомпания Luxair бе посрещнат с впечатляваща водна арка, много изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

 

От 21 години насам, авиопревозвачът Luxair осъществява полети без прекъсване до Летище Варна, дори и по време на COVID-19. Лятната им полетната програма ще се изпълнява до края на месец септември, съобщиха за Moreto.net от Летище Варна.

От средата на този месец започват да се извършват първите чартърни полети от Германия, като седмица след това стартират и първите чартъри от Полша.

През този сезон имам рестарт на полетите от Хелзинки, които започват от началото на месец юни, след тригодишно прекъсване.

И тази година Летище Варна ще посрещне две нови авиокомпании Arkia Israeli Airlines и Braathens International Airways, които ще изпълняват чартърни полети до Варна съответно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се изпълняват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За любителите на пътешествията това лято от Варна ще се предлагат още повече възможности за директни полети до нови дестинации:

От началото на май националният авиопревозвач Bulgaria Air увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни по 3 пъти на ден, а в събота и неделя по 2 пъти дневно;

На 5-ти юни Air Serbia стартира нов маршрут с редовни полети от сръбската столица Белград до Варна;

От 6-ти юни редовни полети ще бъдат оперирани също и до новото летище Радом във Варшава, които ще се изпълняват от полския национален авиопревозвач LOT Polish Airlines.

В допълнение, през тази година Ryanair ще предлага и директни полети до Краков, стартиращи от началото на юли.

От летището очакват ръст на трафика през 2023 спрямо изминалата 2022 г., но все още не се очаква да бъдат достигнати нивата от предпандемичната 2019 година.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ