Строителна фирма ремонтира безвъзмездно болницата на ужасите във Варна

Pin It

Започнал е ремонт и обновяване на най-проблемните помещения на Първа и Втора клиника за инфекциозни болести към УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.

 

Клиниката е разположена в двора на "Света Анна", а материалната ѝ база е меко казано в плачевно състояние и неведнъж е била тема на дискусии в социалните мрежи.

Ремонтът, който е започнал в началото на тази седмица, е по инициатива на "Планекс" и се случва със средства, дарени от служители приятели и партньори на строителната компания.

След проведени консултации и огледи с ръководството на клиниката е било взето решение да бъдат обновени едни от най-важните и проблематични помещения.

Два приемни кабинета, три стаи за майки с кърмачета, стените на източното и северно стълбище, входове и основни коридори към отделението ще бъдат напълно обновени.

Ремонтните дейности се очаква да приключат до месец, уточниха от "Планекс" и посочиха, че с помощ и доставка на материали са се включили още няколко компании - Рьофикс България, Вебер България, Сима, Филбо и Джия.

От компанията вярват, че инициативата има бъдеще и се надяват други фирми също да се включат в предстоящи благотворителни ремонти.

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ