Пропищяха от вандалски набези в Морската градина на Варна

Pin It

Зачестяват вандалски прояви в Морската градина на Варна, като най-често обект на посегателство са пейките. До две седмици предстои да бъдат подменени счупените в Приморския парк.

Десетки са подадените сигнали и от страна на граждани за счупени или преместени пейки на необичайни места. Това каза Стоян Аргиров, директор на ОП "Управление на проекти и озеленяване" към Община Варна. 

"Предвидили сме подмяна на зоната за отдих около слънчевия часовник в Морската градина. Материалите за доставка са поръчани. Още преди две седмици сме направили заявка за доставка на материалите.  Сигналът, който сме получили за тази зона е приет и са предприети действия. За съжаление вандалщините не намаляват. Преди години се опитахме да захващаме пейките в Морската градина с анкерни болтове, но продължаваха да се къртят, а с това се нарушаваше и асфалтовата част от настилката под тях. Щетата става по-голяма за отремонтиране, а желанието на хората да ги местят е необяснимо за мен.  Къде ли не сме намирали пейки. Имали сме случаи за захвърлени пейки по скатовете, във фонтана до Морското казино", сподели Стоян Аргиров. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ