Никой не иска да купи кораба Vera Su

Pin It

И в третия поред търг за продажбата на кораба Vera Su, който преди година заседна край Камен бряг, не се появиха кандидат купувачи.

 

Третият поред дърг с явно надаване за продажбата на самоходния моторен кораб трябваше да се проведе от 11.00 часа днес в сградата на Дирекция „Морска администрация“ във Варна, а срокът за подаване на заявления изтече преди два дни.

Първоначално обявената цена за продажбата на Vera Su беше 460 000 щатски долара без ДДС. След като на първия търг не се явиха желаещи, държавата намали цената за повторния търг с 20% до 368 000 щатски долара без ДДС, а на третия с още 10% до 322 хил. щатски долара без ДДС.

Според тръжните условия при липса на кандидати със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ може да насрочи нов търг с цена до 10% по-ниска от предходния, но не по-ниска от 50% от първоначално обявената цена.

Към момента корабът Vera Su се намира на кейово място №6 на пристанище със специално предназначение „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал”.

89-метровият моторен кораб Vera Su заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 г. и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври 2021 г. Цялостната операция по изтеглянето и изваждането, определена от експерти като изключително рискова, бе добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план. Тя обаче струва на държавата близо 3 млн. лв.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ