Николай Няголов представя морски картини пред варненската публика

Pin It

Откриването с участието на автора е от 18:00 часа в Зала 1 на арт галерия "Ларго", ул. "Хан Крум" № 8, Варна. Изложбата продължава до 1 ноември.

 

Роден в Ловеч, живеещ в Пловдив, Николай непрекъснато рисува морето, разказва галеристът Нели Вълчева.

Във всяка негова изложба във Варна картините са като обяснение в любов, като непрекъснато възпяване и опоетизиране на това творение на природата, чиято вечност е непреходна и чиято красота е неподвластна на сезоните. Морето в неговата стихийност, морето в неговата кротка ласкавост, морето с неговата безкрайна нощна шир и морето с неговата лъчезарна дневна прелест.

Варненци са „познавачи“ на морето, те го обичат във всичките му състояния, те вдишват неговия въздух всеки ден, търсят го и се нуждаят от неговата ласка. Затова и пловдивският „морски“ художник винаги специално се готви за варненската морска публика, винаги представя нещо ново, нещо специално, премисляно дълго и преживяно. Така е и в настоящата изложба. За първи път Николай ще покаже творби, в които героите не са само емблематичните за него рибарски лодки, морски луни, чаши с мартини и бели параклиси, извисени към небето. В картините му в последната година започва да се промъква човешко присъствие.

Pin It

ТЪРСЕНЕ