Германецът убит от съпругата си край Варна бил душен, замесен е и българин

Pin It

Най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” определи Окръжният съд във Варна за двамата обвинени за убийството в „Златни пясъци”, извършено на 8 юли.

 

В съдебната зала стана ясно, че 43-годишната Агнес Деван и 33-годишния Станимир Радославов са привлечени като обвиняеми на девети юли за умишленото убийство с користна цел по особено мъчителен за убития начин.

Умъртвеният немски турист Александър Шмит е от Щутгарт. Той е пребивавал заедно с обвиняемата в хотелска стая в хотел „Атлас” в курортния комплекс. Самото деяние обаче не е извършено там, а на друго място в района на „Златни пясъци”.

Жената е родена в Баку, но е с немско гражданство. Тя е привлечена като обвиняема в подбудителство, че от неустановена дата на месеците юни-юли в Германия и България умишлено е склонила Станимир чрез обещаване и даване на облага в размер на 20 хил. евро да убие 45-годишния мъж.

Пред съда Деван заяви, че няма нищо общо с този смъртен случай.

По думите й предаването на парите е било, за да ремонтира Радославов у нас колата й. Мъжът има адресна регистрация тук, но преимуществено живее в Германия. В града на Агнес бил известен като добър автомонтьор. Тя потърсила услугите му, за да ремонтира колата, която закупила миналата година и с която катастрофирала. Той я уверил, че е по-добре работата и закупуването на части да се случат в България, защото ще е по-евтино.

Защитата и на двамата поиска по-леки мерки за неотклонение. Съдът обаче не уважи това и счете, че събраните до момента макар и непреки доказателства във вид на свидетелски показания, записи от камери и медицинска експвртиза са достатъчни за налагане на „задържане под стража”.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е 10-15 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ