Откриват паметник на Шарл Азнавур във Варна

Pin It

Фондация „Азнавур“ и Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ - Варна, с удоволствие ви канят да споделите вълнението, вдъхновението и еуфорията, свързани с церемония по откриване монумент, посветен на великия артист, филантроп, писател, дипломат, наш сънародник, благодетел за Родината и народа си, посланик на мира - Шарл Азнавур.

 

Преди година бе поставено началото. Усърдната работа на български инициативен комитет доведе до подписване меморандум за откриването между Фондация „Азнавур“ и AGBU Варна.

На 10 май в „Галерия Графит“. Церемонията започва с откриването на съпътстващата фотоизложба, събрала съкровени моменти от личния и професионален живот на Маестрото.

Тържественият момент е официалната церемония по откриване монумента на Шарл Азнавур в сърцето на Варна - площад „Съединение“ на 30 Май!

Композицията е дело на скулптора Красимир Ангелов, а кадрите за фотоизложбата са предоставени от личния архив на семейство Азнавур и Фондация „Азнавур“.

Шарл Азнавур - 70-годишна кариера, глас, шансон, мелодия, 200 милиона продадени албума, 1400 песни, 90 филма, 294 албума, хиляди концерти в над 90 държави и лайв пърформанси на 9 езика! Той е първият френско-арменски изпълнител със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Неговата „She” е включена в саундтрака на блокбъстъра „Notting Hill”, а хитовете „La Mamma”, „La Bohème”, „Paris Au Mois D'aout”, „Tous les visages de l'amour”, „Et Moi Dans Mon Coin” и много други звучат по цял свят.

Фотоизложбата в Галерия Графит ще бъде открита на 10 май от 18 ч. Тя ще бъде отворена за посетители до 30 май. Откриването на паметника е на 30 май от 13 часа.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ