Победители от конкурс за есе на морска тема ще учат ветроходство

Pin It

Ваучери за курсове по основи на яхтинга или спортно ветроходство ще получат като награда победителите в конкурс за есе на тема „Морска култура – какво е това?“

Той е обявен от ветроходната академия „Кор Кароли“ с идеята да се популяризира морската култура и да се съберат различни мнения и гледни точки както на младите хора, така и на всички, имащи или нямащи досег с морето.

Конкурсът е без възрастови ограничения. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории - от 16 до 29 г. и над 30 г. без горна граница. 

Препоръчително е есето да бъде в обем максимум до 3 стандартни машинописни страници (5400 знака, включително интервалите), формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12 pt. Към всяко есе трябва да са изписани личните данни: три имена, възраст, адрес, телефон, електронна поща. Крайният срок за получаване на творбите само на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. е 10 октомври 2019 г. С подаване на есето авторите се съгласяват творбите им да бъдат публикувани в интернет и социални мрежи, както и да се ползват и публикуват личните им данни - имена и възраст. 

Победителите ще бъдат наградени в Деня на Черно море – 31 октомври, във Военноморския музей и имената им ще бъдат публикувани на интернет страницата и Фейсбук страницата на ветроходна академия „Кор Кароли“. Наградите са образователни и предметни – ваучери за ветроходни курсове по основи на яхтинга или спортно ветроходство (по избор) за 2020 г., а специални награди са предоставени от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ за двете възрастови групи. Наградите не са поименни и могат да бъдат предоставени на трети лица.

В журито, което ще оценява творбите, са включени директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева; Мариела Ганчовска (ръководител на отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в ДП „Пристанищна инфраструктура“, поетеса); проф. Камен Фильов (международен съдия в World Sailing); Елица Виденова (ръководител „Връзки с обществеността“ в Икономическия университет - Варна; журналист, поетеса); Матей Тодоров (журналист); Таня Чешмеджиева (БНТ 1, журналист); Станислав Викторов (www.nauticalbul.com; журналист); Павлин Надворни (ветроходец).

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ