„Усмихни се“- фестивал в подкрепа на Карин дом

Pin It

За 5-та поредна година занаятчии, заведения, образователни организации и специалисти, както и много хора от сферата на изкуствата се обединяват във Варна в подкрепа на дейността на "Карин дом".

Тази енергия носи името Семеен фестивал „Усмихни се“ и по традиция се проведе в уикенда в зеления двор на "Карин дом" в Морската градина.

На сцената ще се качи също и станалият популярен от сцената на X Factor варненец Мирян Костадинов, който ще зарадва публиката с акустичните си изпълнения. (15-ти септември, неделя 18:30ч.).

В изкуството си гостите ще потопят още артистите: акустичният рок проект Корну чети, Огнено шоу Палячи, Атанас Узунов с неговият кавал, гайдарска школа Тракия, певицата Мария Иванова и още много други. Само фолклорните състави, които ще взривят сцената на фестивала с енергията на българския фолклор са над десет.

Много ще са и активностите, посветени на бъдещите и настоящи родители. В „Семейно готвене по Монтесори“ кулинарните задачи са съобразени с метода Монтесори и са средство за развитие на фината моторика и въображението, както и за усвояване на знания, пречупени през призмата на опита на "Карин дом"в работата с деца. Всяка рецепта в книгата е предварително планирано образователно занимание, с което детето може да усвои и упражни знания от важни за детското развитие зони.

Веднага след премиерата на книгата ще има прожекция на документалния филм „Учител е детето“ (вход-дарение 5лв.) на френския режисьор Александър Муро. Лентата разкрива концепцията на педагогическия Монтесори модел и най-вече как се прилага той в ежедневието на една група от детската градина, в която режисьорът и млад баща Александър Муро снима в продължение на цялата 2015 г.

Други интересни за родителите събития в рамките на фестивала ще са „Игрите в най-ранна детска възраст“ (15-ти септември от 11:00ч.), и часът на Мама и татко с тема „SOS детето ми се адаптира в детската градина/ясла“ (14-ти и 15-ти септември от 17:30). И двете обучения ще бъдат водени от специалистите от "Карин дом" и целят да дадат полезни, професионални съвети по въпроси касаещи детското развитие.

Събраните средства от вход, томбола с награди, процент от продажбите, детската зона, както и от щанда на "Карин дом" ще подпомогнат новосъздадения от "Карин дом" “Център за семейно-медиирана интервенция”, който въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ