Безплатна ледена пързалка радва варненци

Безплатна ледена пързалка край входа на Летния театър във Варна ще бъде отворена за гражданите и гостите на града от 6 декември до 16 януари, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Прочети още: Безплатна ледена пързалка радва варненци

На Никулден светва елхата във Варна

По традиция навръх Никулден във Варна ще бъдат запалени и светлините на градската коледна елха. Точно в 18 часа на 6 декември елхата ще грейне на площад "Независимост".

Тази година в украсата на 12-метровото живо дърво са използвани над 23 000 енергоспестяващи светодиоди и нов триизмерен връх.

По традиция празникът ще започне с детски концерт, в който участие ще вземат вокална формация „Бънджи сингърс“, балетно студио „Звездна дъга“, Варненската айкидо академия, формацията за акробатичен рок "Стар денс", школата по танци „Ели денс“, хип хоп танцовата формация „Rio сrew”, вокалното студио „Ейнджъл войсес”, певицата Мирела Драгиева, балет „Мелади” и детският танцов състав при ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Кулминация на тържеството ще бъде празничната заря. Организатор на събитието е дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.

Фамозен център за аварийно – спасителни операции строят във Варна

Нова 5-етажна сграда се планира да се появи на мястото на старата рейдова кула във Варна, която се намира на пристанищен терминал Варна-изток.

Прочети още: Фамозен център за аварийно – спасителни операции строят във Варна

6 обекта във Варна номинирани за Сграда на годината

Варна е представена с 8 номинации в тазгодишното издание на националния конкурс „Сграда на годината". Номинираните обекти в морската столица са 6, като два от тях са с номинации в две категории.

Прочети още: 6 обекта във Варна номинирани за Сграда на годината

Варненка пострада сериозно на пешеходна пътека

69-годишна варненка е с опасност за живота, след като бе блъсната на пешеходна пътека във Варна.

Прочети още: Варненка пострада сериозно на пешеходна пътека

Глобите срещу протестиращите пред община Варна паднаха в съда

Община Варна загуби в съда обжалването на първата глоба, която нейни служители наложиха на протестиращи срещу лошото сметосъбиране в града.

Прочети още: Глобите срещу протестиращите пред община Варна паднаха в съда

ТЪРСЕНЕ