Созополското БСП издигна Тихомир Янакиев за кандидат- кмет

Pin It

Трудно се измъква от мъртвата хватка на столетницата. Пример за това е настоящият созополски кмет, който не прие предложението да бъде кандидат на БСП на Корнелия Нинова неотдавна на среща в Бургас, но пък местната партийна организация го изненада със своята номинация.

Цялата тази ситуация около кмета-банкер прилича повече на "игра на тронове", отколкото на истинско желание да излезе от прегръдката на БСП и да бъде независим.

В духа на "И вълкът сит и агнето цяло", созополското БСП решава да участва в изборите в коалиционен формат. Новината съобщава Аспасия Порожанова, за която в курортното градче се говори, че е "сивият кардинал". Така внушението от последните месеци, че Янакиев ще се яви като независим кандидат- кмет, подкрепен от широка коалиция се вкара в рамка от ИБ на БСП Созопол, които побързаха да съобщят своята номинация и великодушно да включат коалиционния елемент.

Тихомир Янакиев излезе от всички управленски органи на БСП, но остана член на партията. Кокетничеше и флиртуваше с президента, като бе сред имената на Инициативния комитет, издигнали Радев за втория му президентски мандат. Възхваляваше напук на Нинова Кирил Добрев, който му помогна с всички средства да спечели предходните местни избори.

Демонстрацията на независимост, нов и модерен управленец, кмет на всички, се разби на пух и прах и истината излезе наяве. Тихомир Янакиев ще трябва да създава широка коалиция за подкрепа от другите партии като кандидат на БСП.

Широка, колко да е широка?!

Представените в община Созопол партии под някаква форма са ГЕРБ, БСП, СДС, ДСБ, " Български възход", "Възраждане", ИТН. Вероятно ще се пръкне и някаква местна коалиция, която да придаде гражданственост на разнородната подкрепа, към която се стреми Тихомир Янакиев.

На принципа" няма ляво, няма дясно", важна е властта, жителите на морската община ще станат свидетели на широка подкрепа на кандидата на БСП.

 

Ето и цялото съобщение, което бе направено късно снощи от Аспасия Порожанова:

Във връзка с предстоящите през м. октомври 2023 година избори, днес, ИБ на Общинския съвет на БСП взе следните решения:

1. БСП Созопол ще участва в  изборите за местни органи на властта в коалиционен формат.

2. За кандидат кмет на община Созопол и водач на листата за общински съветници, е издигната кандидатурата на Тихомир Йорданов Янакиев.

3. На 12 август се свиква Общинска конференция, която да утвърди кандидатурите за: кмет на община, кметове на населени места и кандидати за общински съветници.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ