Няма да затварят пътя Бургас- Созопол. Протестиращите действат дипломатично

Pin It

Няма да бъде затворен пътя Бургас- Созопол от 9.30 ч. до 10.30 ч. днес, 8 юли, както бе съобщено от организаторите на протеста  в с. Росен.

 

"Целта е да дадем гласност, утре ще дойдат медии да снимат на живо, така че целта се постига. С директно блокиране пътя няма да се оправи. Ние действаме дипломатично!", обяснява организаторът на протеста Бойчо Бойчев във фейсбук обръщение към своите съселяни.

Той  убеждава недоволните от разбития път  жители на с. Росен, че само да приемат държавния бюджет в края на юли и АПИ тутакси ще обяви обществена поръчка за изпълнител и от септември ремонтът ще бъде факт.

Оказва се, че причината Бойчев да премине от реални протестни действия към "дипломатични" е едно писмо от инж.Митко Порязов, директор на Областно пътно управление, с което го предупреждава, че затварянето на пътя Бургас- Созопол ще му коства от 1000 до 5 000 лв. глоба като организатар.

"Важното е да дойдат медии", настоява той пред своите съселяни, които се съмняват в обещанията на регионалния министър и на инж. Ясен Йорданов.

Да припомним за каква обществена поръчка става въпрос.

 Основен ремонт в обособена позиция IV  на 21.441 км от път III-992 (Бургас - Созопол) - Ясна поляна – Приморско в участъка от разклона с пътя Бургас – Созопол, през Росен и Веселие до Ясна поляна. Трасето е алтернативен маршрут на второкласния път II-99 Бургас – Приморско. В отсечката има две големи съоръжения, които ще бъдат подменени с нови заради повреди по устоите и фундаментите: мост над р. Росенска при 7-ми км и мост при 9-ти км. Индикативната стойност е 23 585 100 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на ремонта е 450 календарни дни.

При такава сума  обществената поръчка е в срок от три месеца. При положение, че няма някоя от фирмите- участнички да обжалват.

Септември няма да бъде май за жителите на с. Росен и с. Равна гора, които ежедневно си трошат автомобилите и са реално заплашени от пътно транспортни произшествия.

Важното е да дойдат медиите.

Pin It

ТЪРСЕНЕ