Зидарово излиза на протест заради зейнали дупки на пътя

Pin It

В неделя 10.10.2021г., неделя в 10:00 часа ще има мирен граждански протест за дупките по пътя, липсата на свтлоотразителна маркировка и пътната инфраструктура.

Всички които искат да подкрепят протеста да заповядат на центъра на селото, пред кметството, се казва в обръщение на организаторите на протеста.

Недоволството на жителите на странджанското село е насочено към общинската администрация в Созопол, които според тях не предприема никакви мерки да бъде обезопасен пътя до селото, където от години зеят 7-8 дупки и с всяка година стават по-дълбоки и по-опасни. Някой от тях са по завоите по пътя за с. Зидарово и са рискови за всеки шофьор.

Темата със лошата инфраструктура е сред най- обсъжданите в селото, макар и да има и други наболяли проблеми. Дори е имало предложение самите жители да съберат средства, да закупят студен асфалт и да запушат зейналите на пътя дупки, споделиха жители от селото.

Техните притеснения са, че с началото на зимния сезон, когато валят много дъждове, компрометирания път ще стане още по-опасен.

Моментът за организиране на протеста е избран доста коварно, защото кметът на община Созопол Тихомир Янакиев е все още в болница, където се възстановява след операция на менускус. Единствено служителят на морската община Христо Бардуков се опитва да успокои страстите, като използва за своя трибуна ФБ групата "Аз обичам Зидарово". 

По информация на traffik.bg на протеста ще има представители на община Созопол, които ще изслушат исканията на протестиращите.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ