Международен пленер "Рисуване, живопис и стъкло" в Созопол

Pin It

Художествета галерия на Созопол ще бъде домакин за пети път на уоршоп и изложба на стъкло с участие на чешки и български студенти. От 16 септември младите художници ще разкрият света на стъклото чрез  своите произведения.

 

МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР „РИСУВАНЕ, ЖИВОПИС И СТЪКЛО“ 

Градска галерия, Созопол

Организатор:

Ателие по стъкло на НБУ 

Участници:

студенти от НБУ и студенти от Академията за изкуства и дизайн в Светла над Сазава, Чехия

През тази година за пореден път в гр. Созопол ще се проведе международният пленер „Рисуване, живопис и стъкло“. В пленера участват студенти от Академията за изкуства и дизайн в Светла над Сазава, Чехия и студентите от ателието по стъкло на Нов български университет.

Традиционно по време пленера ще се открие изложба представяща творческите търсения и проекти на студентите от България и Чехия. На изложбата ще се представят реализирани творби в живописната атмосфера на град Созопол и на чешката Академия за приложни изкуства в град Светла над Сазава. Събитието цели културен обмен между двете учебни заведения и развие на изкуството от стъкло у нас.

Откриването на изложбата ще бъде на 16.09 от 18:00 часа в Градска галерия, гр. Созопол, където любителите на изкуствата ще имат възможността да се срещнат с младите автори и техните преподаватели.

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ