Подаръци за Първия учебен ден в община Созопол

Pin It

С нетърпение и радостно очакване малки и големи ученици от училищата в община Созопол поглеждат вече към календара. На 16 септември, понеделник първият учебен ден ще удари в шест училища в населените места в община Созопол, а за първи път училищният праг ще прекрачат 88 първокласници.

С много трепет и надежда малчуганите ще посрещнат празничния ден. За тях, за децата от предучилищна възраст и за учениците в община Созопол, които през новата учебна 2019-2020 година ще бъдат 922, са подготвени и много подаръци.

По традиция Община Созопол подарява на Първия учебен ден пъстри книжки с приказки и учебни помагала за малките и големи ученици. Тази година наред с красивите и поучителни български народни приказки за по-малките ученици, по-големите от тях ще получат подарък и  интересни книжки за българските революционери и герои Васил Левски и Христо Ботев. Най- малките ще имат възможност да нарисуват и първите си впечатления от новата учебна година с боички върху блокчета за рисуване, които ще получат на 16 септември.

Училищата са готови да посрещнат своите възпитаници, класните стаи светят приветливо.

В училищата в община Созопол ще бъдат обучавани през новата 2019-2020 година 922 ученика, разпределени в 54 паралелки. 19 от тях са маломерни и ще бъдат дофинансирани от Община Созопол, за да бъде осъществен пълноценен учебен процес и качествено обучение.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ