Кой спечели търга на Созополското горско за сеч на дърва?

Днес в ОП „Общински гори и озеленяване”- Созопол се проведе открит конкурс "Сеч, извоз, сортиране и рампиране на маркирана дървесина до временен склад от горски територии, в териториалния обхват на ОП "ОГОз"- за търговци отговарящи на изискванията по чл. 115 от Закона за горите и чл. 38 от Наредбата, на който четири фирми спечелиха право да извършват тази дейност за 5208 куб. м. дървесина, от които за огрев5202.00 пл. куб.м.

Прочети още: Кой спечели търга на Созополското горско за сеч на дърва?

Созопол кани на фестивала на “О-солената риба”

Празник- фестивал “О-солената риба”  стартира утре от 11.00 ч. в Созопол. Той започва е двудневен и ще представи най- добрите майстори на рибни деликатеси.

Прочети още: Созопол кани на фестивала на “О-солената риба”

Еднопосочни улици и паяк решават проблема с паркирането в Черноморец

В момента тече Обществено обсъждане на Генерален план за организация на движението в гр. Черноморец, който трябва да даде отговор на редица проблеми както с паркирането на автомобили по време на туристическия сезон, така и с натовареността с транзитно преминаващи превозни средства  по някои от централните улици на туристическия град.

Прочети още: Еднопосочни улици и паяк решават проблема с паркирането в Черноморец

Ти мен уважаваш ли ме...

Затихва драмата с провалената изнесена приемна на кмета Янакиев в Черноморец. Всяко чудо за три дни и така трябва да бъде.

Прочети още: Ти мен уважаваш ли ме...

Созополска следа в юбилея на Фондация „Елизабет Костова”

Като че ли са минали само година-две, откакто каузата ни събра в началото, откакто за пръв път представихме наградата „Кръстан Дянков” в София и откакто първите участници в Созополските семинари пристигнаха в хотел „Диаманти”.

Прочети още: Созополска следа в юбилея на Фондация „Елизабет Костова”

Созополският кмет го удари на молба заради високите сметки за ток

„Моля да намерите механизъм за адекватно решаване на създалия се проблем, като подкрепите не само нас, а всички останали Общини в страната“, пише в писмото си кметът Тихомир Янакиев и предлага Общините като административни структури да бъдат върнати отново към регулирания пазар на ел. енергия.

Прочети още: Созополският кмет го удари на молба заради високите сметки за ток

ТЪРСЕНЕ