Софийска фирма печели концесия за втори плаж в Приморско

Pin It

Столичната фирма „Луксор Прим“ ЕООД е избрана за концесионер на морски плаж „Приморско-юг“, съобщиха от Министерския съвет. Неин собственик е бизнесменът Борислав Желязков, популярен сред хайлайф средите в столицата с прозвището Манекена.

 

За целия срок на договора за концесия от 20 години той се задължава да предоставя цена за 1 брой чадър или шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени принадлежности на морския плаж.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 118 189 лв. без ДДС. Инвестициите за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 203 280,00 лв. с ДДС.

Преди седмица „Луксор Прим“ беше определена за концесионер за 20 години и на още един плаж в община Приморско - „Дяволска река 1“.

През 2018 г. с фирмата си „Атлиман 2“ Борислав Желязков спечели и концесията на плаж „Китен-Атлиман“, пише mediapool.bg. Концесионнотот възнаграждение, което плаща за там, е в размер на 126 898 лв.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ