"Лесовъд за един ден" в Приморско

Pin It

12 нови дръвчета засадиха учениците от ОУ „Братя Миладинови” край тракийско мегалитно светилище Бегликташ, община Приморско.

  Бургаските малчугани грабнаха правите лопати и положиха едроразмерните фиданки в дупките, като старателно гледаха какво им обясняват и показват горските служители, как се отъпква почвата и защо дървото трябва да се държи право, докато заравят корените му.

Те се превърнаха в „Лесовъди за един ден”, каквото е и мотото на инициативата, разбраха много неща за дейността на горските служители и голямата значимост на гората.

Въпреки мрачното и студено време днес децата бяха много ентусиазирани и с интерес слушаха уроците на експертите по горска педагогика от Регионална дирекция по горите – Бургас и горските служители на Дирекция „Управление и стопанисване на общински гори” – Приморско.

„Радвам се, че избрахте точно Приморско за това събитие, тъй като общината притежава 13 хил. дка гори и ги управлява по-най добрия и правилен начин. Ние знам същността на горите и каква е тяхната полза, затова и работим по-правилния начин. Вярвам, че днес информацията, която ще получите, ще ви бъде полезна”, каза пред малчуганите кметът на Приморско д-р Димитър Германов.

За да бъде програмата им пълна по време на инициативата бяха организирани редица игри и забави за малките деца. С огромно любопитство учениците посетиха и Историческия музей в Приморско. Там научиха много нови и непознати за тях досега неща, запознаха се истински  3D жрец и разбраха каква всъщност е историята на светилището Бегликташ.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ