Несебър със зъби и нокти брани четири села от Обзор

В изложение до президента Румен Радев жителите на четири села в района на град Обзор настояват държавния глава да не издава указ за създаването на нова община.

Прочети още: Несебър със зъби и нокти брани четири села от Обзор

Референдум: Обзор и шест села бягат от община Несебър

Жители на Обзор и 6 близки села утре ще участват в местен референдум, който трябва да определи дали ще се отделят в самостоятелна община или ще продължат да бъдат част от Община Несебър. В града има два лагера - "за" и "против" отделянето.

Прочети още: Референдум: Обзор и шест села бягат от община Несебър

Рекорд: В Несебър събраха над 22 тона отпадъци

123 доброволци, 2 фирми, ученици от IV, V и VI клас на СУ „Любен Каравелов” в Несебър и деца в предучилищна възраст се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“ в морския град.

Прочети още: Рекорд: В Несебър събраха над 22 тона отпадъци

Несебър се включва в "Часът на Земята"

Община Несебър ще се присъедини отново към световната кауза "Часът на Земята", като на 27 март (събота) от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще изгаси осветлението на крепостните стени, провлака, както и осветлението на сградата на общинска администрация.

Прочети още: Несебър се включва в "Часът на Земята"

Рекултивират депото за отпадъци до Обзор

Община Несебър започва рекултивация на депо за твърди битови отпадъци до Обзор. Дейностите ще се изпълняват по проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”. 

Прочети още: Рекултивират депото за отпадъци до Обзор

Модернизират гимназията по туризъм в Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и директорът на Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ Славчо Станелов обсъдиха модернизиране на нейната база, която е морално остаряла и крайно недостатъчна. 

Прочети още: Модернизират гимназията по туризъм в Несебър

ТЪРСЕНЕ