Миро с концерт за празника на Каварна

Pin It

На 6 май Каварна отбелязва своя празник. В денят на Св. Георги Победоносец честваме най големият пролетен празник на българите наред с Великден.

Гергьовден е и ден на храбростта и на Българската армия. Празничния за град Каварна ден започна с тържествена архиерейска света литургия в храм „Св. Вмчк. Георги“. С празнично приветствие кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева официално откри програмата за деня, която започна в 10,30 на площад „Защитата на Каварна”. Пожела здраве и благоденствие на всички, които празнуват своя имен ден, както и богата щедрост за живот, която каварненци да пренасят с вяра и надежда за бъдещето на град Каварна.

Общата еуфория по посрещането на Гергьовден дойде с откриването на сценичните прояви, началото на които сложиха красивите фолклорни танцови изпълнения на ДФТШ „Орисия“ и ФТС „Бизоне“ при НЧ „Съгласие- 1890“. Гласовитите изпълнителки от ДНХ „Шарено коланче“ допълниха пъстрата празнична палитра.

С участието си на площада формациите показаха, че българските народни песни и танци са най- голямото богатство, съживяващо делниците и празниците на народа ни.

Народната певица Славка Калчева поднесе на каварненци и гости китка от най популярните си тракийски песни, които събраха любителите на българския фолклор на кръшно общоградско хоро.

Освен богатата програма, за празника на града местни и гости се радваха на многобройни забавления и атракции за малки и големи. Търговския базар по пешеходната алея предложи разнообразни стоки. Регионални производители и занаятчии изложиха своята продукция във фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“.

Вечерният концерт предостави сцена за гласът на един от най обичаните български изпълнители Миро.

Пищна заря и впечатляваща нощна феерия от цветове и огнени картини, осветиха небето над празнична Каварна в края на деня.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ