Започна се! Махат незаконните постройки от сараите на Доган

Pin It

Започна премахването на незаконните постройки в лесопарк "Росенец", известен като летния сарай на Ахмед Доган.

 

Това стана възможно, след като областният управител на Бургаска област Пламен Янев намери изпълнител с директно възлагане на част от дейностите.

Това съобщиха от областната администрация на Бургас.

"На базата на законовите си правомощия той взе това решение, след като на обявените няколко обществени поръчки и директни покани не се яви нито един кандидат. Законът за обществените поръчки (ЗОП) дава възможност за директно възлагане на дейностите с предмет „строителство“ до 50 000 лв. без ДДС. Така днес след директно възлагане е премахнат металният павилион, служещ за охранителен пост. Предстоят процедури и за останалата част от незаконното строителство", посочиха от администрацията.

Законът за обществените поръчки (ЗОП) дава възможност за директно възлагане на дейностите с предмет "строителство" до 50 000 лв. без ДДС.

Пламен Янев коментира, че промяната в обществото стартира от промяна в институциите и начина, по който са ръководени.

„Смятам, че всичките ми действията по този казус ясно показват реален стремеж към изпълнение на функциите ми на областен управител. Всеки служител в институция е длъжен да използва всички законови възможности за постигане на крайната цел – законност в държавата“, допълни той.

Pin It

ТЪРСЕНЕ