Бургас с пъстри събития за Деня на Европа

Pin It

С празнична програма, посветена на Деня на Европа, Областният информационен център и Община Бургас ще отбележат 9 май. През целия ден в различни точки на града са планирани събития за бургазлии от всички възрасти.

 

Разнообразните инициативи ще стартират с открита приемна на мрежата от организации, представляващи институциите на Европейския съюз в града. Представители от Областния информационен център, Европа Директно - Бургас, EURES и EURAXESS ще предоставят експертна информация и съдействие на граждани, неправителствения сектор, бизнеса и всички заинтересовани страни.

Програмата ще продължи с нестандартна арт игра под формата на флашмоб "Евро Одисея". Ученици от ПГЧЕ "Васил Левски" ще накарат историята на Европейския съюз да оживее пред сградата на Община Бургас.

В 12:00 часа по традиция ще звучат европейски произведения от репертоара на Бургаския духов оркестър.

Мястото на провеждане на събитията са площад „Толерантност“ /Градинката до Часовника/, площад „Атанас Сиреков“ и открита сцена „Часовника“.

Празничният ден ще завърши в 14.00 часа в Културен център „Морско казино“, където талантите на Центъра за подкрепа на личностното развитие ще изложат претворена „Европа на белия лист“.

Pin It

ТЪРСЕНЕ