УМБАЛ Бургас остана с 15 свободни ковид легла

Pin It

“Медицинският персонал е уморен. Всеки ден колеги дават положителни тестове за COVID-19 и се карантинират, а ние сме длъжни да ги заменим”, заяви  зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров.

 

„Положително е, че значителна част от заразените с коронавирус се лекуват вкъщи. Можем да осигурим леглова база, но имаме проблем с кадровия дефицит. Колегите дават извънредни дежурства. Командироваме, преструктурираме отделения, но не знаем докога ще се справяме в тази ситуация“, заяви д-р Тодоров в интервю за предаването „Твоят ден“. 

„От тази сутрин имаме 15 свободни ковид легла за пациенти с коронавирусна инфекция. Хората, които са настанени в отделението по анестезиология и интензивно лечение са седем, а малчуганите, които се лекуват в единственият за областта детски ковид сектор, са девет. За щастие са в стабилно състояние“, добави той.

От днес спира плановият прием и планови операции в Бургаска област. Учениците остават в класните стаи до края на срока, въпреки че има 105 карантинирани паралелки, а 400 преподаватели са извън строя. 

Pin It

ТЪРСЕНЕ