Театър „Кредо“ представя "Дневникът на един луд" в Бургас

Pin It

Театър „Кредо“ започна юбилейно турне в страната за отбелязване на 5-та годишнина от създаването на спектакъла „Дневникът на един луд“ по Гогол.

Турнето се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от проекта на театъра „кРЕдоСТРАТ“, осъществяващ се по „Едногодишната програма за подкрепа на частни организации в областта на изкуството“, 2020.

Заповядайте на 12-ти октомври от 19:30 ч. в залата на Кукления театър в Бургас, за да се насладите на това представление, с участието на Стелиан Радев и гласа на  Димитър Несторов. Сценарий и режисура Нина Димитрова. Сценография и костюми Нина Димитрова и Васил Василев – Зуека. 

„Дневникът на един луд“  разказва история за дългия и трънлив жизнен път на един обикновен чиновник от департамента до лудницата. История за силата на човешкото въображение и за мечти, които могат да превърнат една лудница в кралство, а един чиновник – в испански крал. История за един луд романтик-художник, повел битка със света на отцепродавците и богопредателите, за да бъде оценен като личност. История за лудостта като начин да се възвърне и защити човешкото достойнство в свят, където парите могат всичко. 

Спектакълът е с награда  от Международния театрален фестивал „БГМОТ” Габрово, с номинация за „ИКАР 2016” на Съюза на артистите в България за актьорски дебют и „АСКЕЕР 2016” за изгряваща звезда. Цена на билета: 15 лева. Билетите се продават на касата на театъра и  каса"Часовника". 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ