Медицински сестри от Бургас излизат на протест за достойно заплащане

Pin It

Медицински специалисти от Бургас излизат на протест в 12 ч. днес. Те настояват за по-високи заплати. Заради ниските месечни възнаграждения медицински сестри споделиха, че са принудени да работят на няколко места едновременно.

 

Протестът е организиран от синдиката на медицинските специалисти, а по обед пред болницата в тяхна подкрепа се очаква да пристигнат медици от цялата страна.

„На улицата за пореден път ни изкараха безкрайните преговори от началото на годината за подписване на нов колективен трудов договор, ниските ни основни работни заплати, както и субективното разпределяне на допълнителни материални стимули в болницата”, каза Мария Николова. 

Тя обясни пред телевизионната камера, че основните заплати са 850 лв. за медицинска сестра, 1 050 за лекар и минимална работна заплата за санитарите. Именно това иска да се промени.

„Повечето от колегите работят на две места. Със сигурност това не е възнаграждението, което заслужаваме за труда и отговорността, които носим на работните си места. Това, което получаваме, е много унизително”, смята медицинска сестра от Бургас.  Не може за тази отговорност да се плаща толкова малко, добави тя. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ