Богдана Карадочева и Стефан Димитров предизвикаха фурор на „Порт Прим Арт Фест“

Pin It

След година пауза „Порт Прим Арт Фест“ се завърна триумфално. Четвъртото издание на фестивала на изкуствата предложи изключителни емоции на бургазлии в деня на откриването си.

 

Встъпителни думи към публиката отправи маркетинг мениджърът на Гранд хотел и СПА „Приморец" Петя Караманска. Знаковият хотел е инициатор, организатор и спонсор на културния форум. Приветствие към публиката поднесе и художникът Стефан Божков, който е творчески директор на „Порт Прим Арт Фест“.

В първия фестивален ден артистичното семейство Богдана Карадочева и Стефан Димитров представи биографията си "Безнадежден случай" и изненада присъстващите с бутиков концерт с най-обичаните си песни.

Сред присъстващите бяха Стефан Диомов и заместник-кметът по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева.

„Фестивалът показва истинското лице на културния туризъм в Бургас“, заяви в приветственото си слово Саватева. Събитието уважиха великолепната актриса Цветана Манева и съпругът ѝ Явор Милушев, много бургазлии и гости на града.

В по-късните часове, публиката се пренесе в Културен дом НХК, където я очакваше Христо Мутафчиев със своя моноспектакъл "Плач на ангел" от Стефан Цанев. Големият актьор изпълни сцената и доказа, че един артист е повече от достатъчен за истински докосващо представление. Посланията за свободата и илюзията за нея достигнаха публиката през един вълнуващ, човешки разказ. Звуча гайда, имаше звездно небе, изгубени ценности, универсални истини, силни емоции. Последната минута беше за спомен - на всеки в залата, за неговия личен ангел, учител по свобода и живот. Публиката дълго аплодира на крака големия Христо Мутафчиев, носител на награда „Аскеер“ за водеща мъжка роля за постановката.

Любителите на седмото изкуство имаха възможност да видят и късометражни ленти от цял свят, част от селекцията на Международен кинофестивал „Карантината“ в клуб „Модерен театър“.

Днес, 8 октомври, „Порт Прим Арт Фест“ продължава с две премиерни събития от литературната сцена и нова порция кино. От 17.00 часа своята нова книга "Писма на Омар до бъдещата му съпруга" ще представи писателят, сценарист, драматург, театрален режисьор и актриса Рене Карабаш (Ирена Иванова). Събитието с вход свободен ще се състои в Гранд хотел и СПА „Приморец.“. В 19.00 часа Георги Тошев ще представи биографичната книга "Тя, Цветана Манева". Събитието ще бъде със специалното участие на голямата актриса, главен герой на творбата. В същия час, в клуб „Модерен театър“ ще стартира прожекция на късометражни ленти от цял свят с куратор Георги Кръстев.

Последният ден от „Порт Прим Арт Фест“ ще предложи на бургазлии нови заглавия от гостуващия Кинофестивал “Карантината“, които ще бъдат показани от 16.00 часа в клуб „Модерен театър“ на ул. „Милин камък" 1. В същия час в Гранд хотел и СПА“ Приморец“, комедийния си роман "Записки от Шато Лакрот" премиерно за Бургас ще представи журналистът Мария Касимова-Моасе. Събитието е с вход свободен. Срещата ще продължи от 19.00 часа на сцената на клуб „Модерен театър“, където Мария ще постави своето разказваческо шоу "Свободно падащи истории".

 

 

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ