Жителите на "Меден рудник" искат зона за отдих вместо яма от стар строеж

Pin It

Близо до бл. 116 в бургаския к-с „Меден рудник“ има терен, на който още преди 1989 г. комунистическата власт е планирала да построи супермаркет. Това така и не се е случило докрай.

Но заради започналото тогава строителство едно хубаво междублоково пространство остава неизползваемо и недостъпно чак до днес.

Жителите на района проявиха активност и подадоха един от първите проекти за „Меден рудник“ по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Ако бъде одобрен нейният нов бюджет, Община Бургас ще стартира тази година благоустрояване на терена, за да стане отново използваем и полезен за хората. Докато се изчаква гласуването в местния парламент, вече бе възложено и извършено разчистване на пространството от саморасли храсти, проучва се геологията, изготвя се технически проект за ремонта.

Още отсега може да се каже, че там е резонно да бъдат изпълнени кът за отдих, нови паркоместа и озеленяване. В основни линии това е и желанието на живеещите в близост до терена бургазлии. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ