Мъртвото вълнение се завърна

Pin It

След няколко дни на спокойно море и идеално за плуване, в неделя сутринта вълнението отново е значително на бургаските плажове. Четири бала вълни се разбиват на брега, обливайки с бяла пяна пясъчната ивица на няколко метра навътре. Сигнализацията на спасителите е отново червен флаг за опасност от влизане във водата.

 

„Плажът е пълен от сутринта с хора, но предвид обстановката в морето ни очаква тежък ден. Има подводни течения, образуват се ями на морското дъно. Няма никакъв вятър, но морето се бунтува“, каза старши спасителят Петър Русев. По думите му вчерашният ден по нищо не е подсказвал как ще се обърнат нещата днес.

От 1 септември на северния плаж ще останат 10 спасители на работа, разположени на 8 поста. Два от тях ще работят на пълно работно време от 8 до 18 часа. Ще има и медицински екип. Този график ще остане до 13 септември, след което ще има ново разпределение.  

И слънце липсва в сутрешните часове на последния неделен августовски ден. Надежди дават от Националния институт по метеорология и хидрология, които прогнозират, че ниската облачност ще намалее и през останалата част от деня ще бъде слънчево.

По Черноморието ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26-27°.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ