И Бургас иска лаборатория за коронавирус

Pin It

Разкриването на оторизирана лаборатория до дни, която да изследва пробите на съмнителни случаи за коронавирус, ще поиска община Бургас, съобщи кметът Димитър Николов . Целта е по-голяма оперативност и бърза информация за новите проби, поясни той.

 

Пуснати са писма до всички превозвачи, които влизат в бургаските автогари, да спазват изискванията за дезинфекция на автобусите. На онези, които се съобразят с мярката, ще им бъде отнеман достъпа до автогарите, предупреди Николов.  

Четири пъти на ден в автобусите на градския транспорт ще бъдат почиствани дръжки, ръкохватки. Поръчани са допълнително количество препарати, с които ще се обработват и помещенията с публичен достъп.  Информативни брошури и плакати ще бъдат разлепени на всички публични сгради.

От ръководството на прокуратурата и съда са поискали съдействие за осигуряването на защитни маски и ръкавици. Община Бургас ще набави необходимите количества. Такива ще бъдат предоставени и на органите на МВР, които работят с граждани. 

Много студенти и работници са се завърнали през последните дни от Северна Италия. Кметът Димитър Николов призова те да търсят връзка с личните си лекари, които имат алгоритъм за действие. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ